Yamaha V7SG Keman Seti (4/4)
Set İçeriği
Yamaha V7G Keman (4/4)
Taşıma Çantası
Reçine
Arşe
Kullanım Tavsiyeleri:
Tüm konservatuar öğrencilerinin ilk tercihi yarı el yapımı Yamaha V7SG Keman'ın teknik özellikleri el yapımı tüm kemanları geride bıraktı.
Abanoz kulaklar, ladin ön kapak, akçaağaç yan ve arka kapak, abanoz tuşe, abanoz kuyruk, Aubert köprü, Daddario Helicore teller, Pirastro Reçine ve muhteşem bir keman case sizin için hazırlandı.
Kemana başlayacak kişinin yaş, kol, parmak v.b. uzunlukları göz önünde bulundurularak keman seçilmelidir. Yaygın olarak kullanılan ve sıralaması küçükten büyüğe *Çeyrek (1/4),*Yarım (1/2),*3 Çeyrek (3/4),*Tam (4/4) şeklinde 4 farklı kalıpta keman vardır. Keman derslerine başlayan çocukların bedensel gelişimlerine paralel olarak daha büyük kalıpta kemana geçiş yapmaları gerekir. Gençler ve yetişkinlerde ise istisnai bir minyon yapılılık sözkonusu değilse tam kalıp keman seçimi uygundur (4/4) . Bu kalıplar dışında çok nadiren de olsa kullanılan diğer keman ölçüleri şu şekildedir: (1/16) ve (1/8). Bu ölçü kemanlar, daha çok yurt dışında kullanılmakla beraber, kemana çok erken başlayan çocuklar için üretilmektedir.
Genel doğru olarak hangi boy kemanın size uygun olduğunu anlamanız için, kemanın sol omzunuz üzerinden çenenizin altına yaslamanız ve sol eliniz ile kemanın sapını, bileğiniz öne gelecek şekilde, S tutmanız yeterlidir. Eğer kemanı bu şekilde tutabiliyorsanız keman boyu sizin için uygundur. Eğer kolunuz bu şekilde yetişmiyor ise bir boy küçük kemanı denemeniz gerekmektedir.
Uzun vade kullanmak istediğiniz kemanı alırken, kalitesini anlamak için ise ilk önce yapıldığı ağaca bakmak gereklidir. Eğer mümkünse, kuyruk, klavye, çene desteği ve burguların tamamı abanoz ağacından yapılmış olan bir keman tercih edilmelidir. İkinci kalite ağaç ise gül ağacıdır. Bu iki ağaç dışındaki ağaçlardan yapılmış kemanların aksesuar kalitesi ise oldukça kötüdür.
Ayrıca ağacın cinsi dışında işçilik de çok önemlidir. Basit bir kontrol ile klavye, kuyruk ve köprünün aynı düzlemde ve dengeli olduğu kontrol edilmelidir. Bunların herhangi birisindeki olası yamukluk, tellerin yamulmasına ve kemanın zor çalınmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla kemanlarda işçilik çalma kolaylığı sağlarken, ağaç kalitesi ise daha çok ses kalitesini etkilemektedir.
Yeni başlayanların kullanması gereken keman kalitesi konusunda çeşitli görüşler vardır. Genel olarak yapılan hata, ''yeni başladığım için bir deneyeyim, eğer yapabilirsem ve devam etmek istersem kaliteli kemanı sonra alırım'' düşüncesiyle bulunan en ucuz keman ile bu işe başlamaktır. Bu şekilde başlanan keman denemeleri genelde hüsranla sonuçlanır. Çünkü keman kalitesi sadece çıkan sesi değiştirmez, çalmayı ve öğrenmeyi de kolaylaştırır. Eğer köprü ve tel ayarı bozuk bir kemanınız varsa ve bu kemanla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsanız sürekli olarak yanlış tellere dokunacaksınız ve başaramadığınızı düşüneceksinizdir.
Bu tip durumlarda, aslında problem sizde değil kemandadır. İyi bir kemanda ise öğrendiğiniz şeyleri pratik etmek ve kendinizi geliştirmek, dolayısıyla da bu enstrümanı sevmek daha kolay olacaktır. Bir keman hocası ''Ben kötü bir kemanı çalacak kadar profesyonel değilim'' derken bunu anlatmak istemiştir.
Ayrıca keman ile birlikte aldığınız yayınızın da kalitesi çok önemlidir. Yayın kalitesini anlamak için ise bir gözünüzü kapatarak açık olan gözünüz ile germe vidasının oradan yayın ucuna doğru bakmanız yeterlidir. Kaliteli bir yayda bu bakışta herhangi bir yamulma (sağa-sola, unutmayın bütün yaylar aşağı doğru hafif eğimlidir.) göremezsiniz.
Garanti Süresi : 2 YIL