Yamaha GB1 Akustik Kuyruklu Piyano (Parlak Beyaz)

Adet Fiyatı
WHATSAPP İLE SİPARİŞ VER
Hızlı Gönderi

Yamaha GB1 Akustik Kuyruklu Piyano (Parlak Beyaz) Hakkında

Yamaha'nın kalitesini kesin olarak kanıtladığı kuyruklu piyanolarda baz modeller olan GB ve GC serisinde özellikle piyano öğrencileri ve küçük çaplı salonlara sahip olan mekanlar düşünüldü. Kompakt ve kolay taşınabilir yapıları ile GB ve GC serisi özellikle yer problemi yaşayanlar için ideal.

 

88 tuş
149 cm Kuyruk Uzunluğu
146 cm Genişlik
99 cm yükseklik
252 kg ağırlık
Yüksek performanslı kompakt tasarım
Yüksek ses kaliteli lamine ladin ağacından Yamaha Design Ses Tahtası
Kuyruklu piyano orijinal tuşesi boyutunda ağaç tuşlar
Orijinal kademeli nota sehpası
Kademeli kapanabilen kuyruk kapağı
Yamaha Iron Plate Sistemli Şase
Bakır sargı teller
Döküm Pedallar
YAMAHA Endonezya Üretimi

 

 

YAMAHA AKUSTİK PİYANOLARIN TEMEL AVANTAJLARI

 

1 : Akustik piyanoda kullanılan ağaçların mevsim ve hava sıcaklıklarından etkilenmesi

 

Ülkemizde kullanılan ısıtma sistemleri ve Türkiye'nin iklim şartları göz önüne alındığında, var olan etkenler aslen bir piyanoda kullanılan ağaç için uygun değildir. Bu durum göz önüne alındığında, kalitesiz ağaçlar, piyano sahiplerine büyük problemler yaşatır. Örnek olarak, havadaki nem oranının sürekli olarak piyanoda kullanılan ağaçtan az olması durumu, piyanodaki ağaçta kuruma ve kurumanın getirileri ile çatlamalara yol açar. Kullanılan dış ağaçlarda, aslen plastik olan polyesterin altındaki ağaçlarda kuruma olması, dış görünümde çatlaklar ve kırılmalara yol açar. İklim problemi yaşayan bir piyanonun akordu hiçbir zaman uzun süreli olarak dayanmaz.

 

Yeni kesilmiş bir ağacın yaklaşık %80'i nemdir. Bu nem ağaç kullanılmadan önce bütünen kurutulmazsa, işlenip kullanıldıktan sonra problem yaşanabilir.

 

Çözüm:

 

Bahsi geçen problemin yaşanmaması için, kullanılmadan önce ağacın çok ayrıntılı bir şekilde işlenmesi gerekir. Bu işlemin ismi sezonlamadır. Yamaha, kullandığı ağacın yetiştirilip kesilmesinden sonraki her safhasına müdahil olduğundan sezonlama işlemi için gereken tüm ayrıntılı bilgilere sahiptir. Yamaha, müzik enstrümanı için ağaç işleme konusunda dünyadaki en eşsiz teknolojiye sahiptir. Dünyanın farklı bölgelerindeki iklim şartlarına göre var olan değişiklikler sebebi ile, tüm Yamaha piyanolar farklı iklim bölgelerine göre üretilir. Türkiye'deki tüm Yamaha piyano ürün yelpazesi, Avrupa kıtası özelliklerine göre üretilmiştir, ve bu özellikler Türkiye şartları ile %100 uyumludur. Bu sezonlama işlemi için yıllarca sürmüş bir AR-GE çalışması sonucunda, özel bilgisayar programları ve her noktasına kadar iklimlendirmesi kontrol edilen fabrikalar Yamaha tarafından geliştirilmiştir. Bu sezonlama işlemi ile Yamaha piyanoların avantajları şunlardır:

 

* Akort mukavemeti diğer piyanolara göre çok daha fazladır.
* Detaylara verilen bu önem sayesine üst seviye bir enstrümandır.
* Dış ağaçlarında polyester altında kullanılan özel reçineler sayesinde ağaç sezonlanmış, dış etkenlerden tamamen soyutlanmıştır. Bu sebepten zamanla mobilya üzerinde hiçbir çatlak ve kırık yaşanmaz.
* Yamaha dışındaki tüm üreticiler, ağaç üzerine direkt polyester uygulaması yaparlar. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, polyester doğadan hiç etkilenmeyen kurudukça sıvıdan katı hale geçen ve katı olarak %0 esneme payına sahip bir maddedir. Ağaç ise bunun tam tersi, yaşayan, zamanla içindeki nemi bırakan ve dolayısı ile esneyebilen bir materyaldir. Yamaha kullandığı polyesterlenecek ağaçları reçine bazlı özel bir formülü ile mumyalar. Bu işlem sayesinde ağaç, ses için sahip olduğu hiçbir özelliğini kaybetmeden, nem ve esneme özelliklerini kaybeder, böylece polyester altında herhangi bir esneme payına sahip olmaz. Ayrıca, reçinelenmiş ağaç, normal ağaca göre daha düz bir yüzeye sahip olduğundan polyester oranı sürekli olarak aynı kalır ve bu özellik piyanonun sesini olumlu yönde etkiler, Yamaha piyanolarında yıllar boyunca mükemmel bir görsel olmasını sağlar.

 

2 : Piyano Cilası ve Polyester Yüzey

 

Piyanoların dış kaplaması iki sebepten dolayı yapılır: Ağacı korumak ve görsel güzellik. Eski dönemlerde vernik ve lak ile yapılan bu işlem, zamanla yerini polyestere bıraktı. Polyester günümüz teknolojisinin getirisi olan, kimyasal bir materyaldir ve ağacı diğer kaplamalara göre çok daha iyi korur. Ayrıca görsel olarak çok daha şık bir görüntüye sahiptir. Yamaha, mat görünümlü ya da farklı renkli modellerinde de, özel geliştirilmiş bir polyester kullanır. Yamaha'nın kullandığı bu özel kaplamayı aşağıda yazdığımız gibi öne çıkarabilirsiniz;

Yamaha'nın tam bir ayna görselinde olan ve hiçbir dalgalanması olmayan parlak yüzeyini özellikle incelemelisiniz.. Diğer markalarda bu yüzeyin dalgalı olacağını göreceksiniz..

 

Yamaha, tüm modellerinde kendisi tarafından geliştirilmiş, var olan en yüksek kalitedeki polyesteri kullanır. Kullanılan polyester, üretildiği fabrika ve model fark etmeksizin aynıdır.

 

Kullanılan malzemenin avantajları:

 

Güneşten ve nemden korur.
Lak ile kaplı piyanolardan 10 kat daha kalın, 7 kat daha dayanıklıdır. Polyesterin kalınlığı sese etki yapmamakla beraber, piyanonun ağaçlarının çok daha uzun bir süre dayanıklı olmalarını sağlar. Bu dayanıklılık sayesinde enstrümanın görsel güzelliği tüm ömrü boyunca sorunsuz bir şekilde devam eder.
Piyanonun dayanıklılığı en üst düzeyde artar.
İkinci el değeri yükselir.

 

3 : Tuş Kapağı ve Yamaha Soft-Close'un Avantajları

 

Yamaha, U serisi ve üstü duvar piyanolarında ve C Serisi kuyruklu piyanolarında yavaş kapanabilen Soft-Close kapak kullanır. Soft-Close sistemi Yamaha'ya patentlidir. Diğer markalarda kullanılanın aksine yatay pivot vidalar ile tutturuculu hidrolik sistemi, Kapağın baskın ağırlığı ile kapanır. Soft-Close sistemi sayesinde kapak ani kapanmaz, bu hem çalıcının hem piyanonun bu gibi bir durumdan yaralanmamasını sağlar.

 

4 : Kuyruklu Piyanolarda Üst Kapak

 

Kuyruklu piyanolardaki üst kapak, ağır bir ağaçtır ve sadece birkaç tane vida ile kuyruk çerçevesine tutturulur. Bu durum ilk bakışta bile tehlikeli bir durumun olabileceği hissini verir. Ağırlık sayesinde gevşeyen bu vidalar hem tehlike oluşturur hem de yaptığı vibrasyon ile sesi bozar. Yamaha'nın kullandığı üstün kalınlıkta ve akıllı pivotlar, kapağı asla gevşek bırakmaz. Bu sayede, vibrasyon ve kapağın çıkma tehlikesi yoktur. Bu vidalar masif pirinçten yapılmaktadır. Bu da hem görsel olarak uyum, hem de esneklik kazanmayan sert bir yapı sağlar.

 

5 : Dubleks Skala nedir? Yamaha'daki avantajları nelerdir?

 

Günümüz modern müzik setlerinde bir tek düğmeyi çevirip bütün karakteri değiştirebilirsiniz. Piyanolar, bu elektronik aletlerden çok daha eskidir ve sesi doğal olarak üretir. İlk üretildiğinde zayıf olan piyano ses karakteri zamanla eklenen bir çok özellikle başka bir boyuta taşındı.

 

Şimdi Dubleks skalanın nasıl çalıştığına bakalım;

 

Normalde, tellerin çekiç vuruşundan etkilenmeyen kısımları keçe dilimleri ile susturulur.
Dubleks skala ile geliştirilen teknoloji, son iki oktavda kullanılmıştır.
Piyanolarda tiz oktavlar 2 şekilde tasarlanır.

1. Ya telin susturulmamış uzunluğu çekiç tarafından titretilir ve ses üretir.
2. Ya da 2 bölüm çekiç tarafından tetiklenmez, ama serbest bir şekilde üst harmonikleri oluşturur.

Dubleks skalaya sahip olan bir piyanonun farkı, olmayan bir piyano ile beraber tiz seslerden çalındığında hemen ortaya çıkar. Yamaha GC1'den CFIIIS'e kadar bütün modellerinde dubleks skala sistemini kullanır. Yamaha modellerinde dubleks skala 3 tel segmentinde de kullanılır. Böylece daha zengin bir ton elde edilir. Böylece çalıcının piyanodan alacağı ses daha da kalitelenir. Ayrıca dubleks skalaya sahip bir piyanonun değeri normal bir piyanodan daha yüksektir.

 

6: Çivi Bloğu ve Yamaha Humid-A-Seal patentli sistemi

 

Çivi bloğu, piyanonun akordunun sağlandığı çivileri tutan sert bir ağaç bloğudur.
Çivi bloğunun temel niteliği :
Akort çivisinin sahip olduğu yüksek gücü destekler ve taşır.
Akort işlemi sırasında akort çivisinin rahatça hareket etmesini sağlar.

 

Çivi bloğu piyanodaki en önemli parçalardan olup, esasen piyanonun ömrünün belirleyicilerindendir. Piyano teknisyenlerinin bugüne kadar tecrübelerinden öne çıkan en önemli çivibloğu materyali sert akçaağaçtır. İyi bir çivi bloğu en az 3 katmanlı ağaçtan oluşur. Çivi bloğunun yıllarca düzgün bir şekilde dayanabilmesi için nem ve ısı gibi dış etkenlere karşı korumalı olması gerekmektedir. İşte bu problem için Yamaha Humid-A-Seal patentini geliştirmiştir.

 

Humid-A-Seal nedir ?

 

Humid-A-Seal sisteminde, çoklu çivi bloğu laminesinin dış kısımlarında normalde kullanılandan daha kaln ağaçlar kullanılır. Patentin esası kullanılan tutkalın formülündedir. Bu tutkal kağıt şeklinde bir film ile ısı kullanılarak ayrıştırılır ve reçine esaslıdır. Çivi bloğu malzemesi yüksek basınç altında sıkıştırılarak tutkallama işlemi yapılır. Ve kimyasal esasında nem ve ısı farklarına karşı koruma içeren bu sistem, sese hiçbir etken yaratmadan, çivi bloğunun diğer markalarda kullanılanlara göre çok daha dayanıklı olmasını sağlar.

 

Humid-A-Seal sadece YAMAHA'ya patentlidir ve Yamaha piyanolarında kullanılır. Avantajları;

 

- Çivi bloğunu nem ve ısı etkenlerinden koruyarak daha uzun süre dayanan bir akord mukavemeti sağlar.
- Bu ısı ve nem dayanıklılığı sayesinde, piyanonun ömrünün esas belirleyicilerinden biri olan çivi bloğunun ömrü çok daha fazla artar.
- Akort mukavemetinin yüksek olması piyano kullanıcısının piyanodan aldığı keyfi artirir.
- Humid-A-Seal sistemli bir piyanonun geniş zamanda bakım masrafı çok daha azdır.

 

7 : Yamaha Patentli Kesik Uçlu Akort Çivileri

 

Bir piyanonun akort çivileri, çivi bloğu ile uyum içinde olmak zorundadır.
Çiviler piyano üzerindeki en ağır baskıya sahip olan parçalardır. Bir çivi tonlarca gerilimi taşır. Bu gerilime rağmen çiviler, akort işlemi sırasında ağaca zarar vermeden nazikçe hareket edebilmelidir.
Bu hareket mukavemetini ve dayanıklılığı sağlamak için Yamaha, kesik uçlu çivileri geliştirmiştir ve tüm modellerinde kullanmaktadır.
Bu çiviler sadece Yamaha piyanolarında kullanılmaktadır ve Yamaha tarafından çok yüksek bir kalite kontrol aşamasında üretilmektedir. Bu çiviler sayesinde Yamaha piyanoların akort işlemleri daha kolaydır.
Akort daha dayanıklıdır.
Çivilerin ömürleri diğer piyanolara göre çok daha uzundur.
Bu kaliteli çiviler sayesinde yamaha piyanolarının servis ihtiyaçları çok daha düşüktür.

 

8 : Döküm Piyano Şaseleri ve Yamaha V-PRO Şase

 

Geleneksel olarak, şaseler ıslak kum dökümü ile üretilir.
Islak kum ile beraber eritilmiş demir birleşimi kalıplanıp soğutularak şase elde edilir. Bu metodla üretilen şaselerdeki bariz problemler olur;
Şasede var olan deliklerin ölçüleri milimetrik olarak tutmaz. Aynı zamanda şase çıkıntılarının ölçüleri de problem yaratabilir. Bu durumda şasenin oturduğu ağaca dışarıdan müdahale edilerek ölçüler tutturulur, bu işlem de ağaçların orijinal ölçülerdeki özelliklerini bozar. Yüksek ısılardan soğutularak yapılan bu şasede, soğuma aşamasında şase istenilen ölçülerin dışına çıkabilir. Ayrıca bu metodla üretilen şaseler görsel olarak şık değillerdir.

 

Tüm bu problemleri aşmak için Yamaha vakum kalıplı döküm işlemini (V-Pro) geliştirmiştir.
V-Pro şasesine dokunduğunuz an farkı anlayacaksınız.
V-Pro şase sisteminde, kalıp içinde vakum sistemi uygulanarak dökümde sıcak demir ile kuru kum kullanılır.
Erimiş metal kalıba alındığında kuru olan kum dana sık ve şekilli bir şekilde kuruma sağlar.

 

Yamaha tarafından geliştirilmiş üstün kurutma teknikleri ile sorunsuz ve milimetrik bir şase elde edilir. V-PRO Şaseler, diğer markaların şase sistemlerinden katlarca dayanıklıdır ve V-PRO şaselerinden ilk üretiminden bu yana şase sebepli hiçbir geri dönüş yaşanmamıştır. Dayanıklı olan bu şase sistemi, hem görsel güzellik hem de akort mukavemeti sağlar.

 

9 : Ses Tahtası Materyalleri

 

Stradivarius'dan bugüne enstrüman yapımcıları bir enstrüman için en geçerli ağacın Ladin olduğunu bilir. İyi piyanoların ses tahtaları, masif ladin ağacı kütüğünden üretilir.
Ses tahtasının temel görevi, piyano şasesinde akortlu olan teller ile üretilen vibrasyon ve sesi amplifike etmektir.
Bugüne dek bir çok üretici maliyeti düşürmek için kontra ağaç ve laminasyon gibi bir çok yola başvurmuştur.
Sesi gerektiği gibi üretmenin tek yolu kaliteli masif ladin ağaçlar kullanmaktır.

Yamaha'nın Masif Ladin Ses tahtaları ve bu konuya kattıkları:

Yamaha, kütükten dörde bölünmüş masif ladin ağaçları kullanır.
Bu şekilde üretilmiş bir ses tahtasına sahip olan Yamaha piyanolar, çalım keyfi, en iyi ton ve sustaine sahiptir.

 

10 : Ses tahtası Omurgaları

 

Piyanoların ses tahtaları aynı kemanlarda olduğu gibi eğimlidir. Bu eğim sesi bozmayacak ağaç yapılı bir omurga ile korunmalıdır. Bu omurga sese yüksek derecede etkilidir. Eğer ses tahtası eğimini kaybederse, masif olan ladin ağacı yapısında çatlaklar oluşur ve bu onarılamaz hasarlara yol açar. Omurgalar, ses tahtasını güçlendirmekle beraber, ses tahtası üzerinden geçen titreşimlerin geri dönüşünü sağlar.

 

SADECE YAMAHA, TÜM SES TAHTASINA BAŞTAN SONA DESTEK VEREN TAM BOY OMURGALAR ÜRETİR.

 

Diğer tüm markalarda omurgalar, kullanıldığı bölgeye göre uzunlu kısalıdır.

Yamaha'nın kullandığı bu yöntem, diğerlerinin aksine çok maliyetlidir, çünkü omurgalar çok pahalı ladin ağaçlarından üretilir. Bu omurgalar ayrıca ses tahtasının çivi bloğu üzerindeki baskısını azaltarak akordun daha uzun süre mukavemetli kalmasını sağlar. Piyanonun performansını, ömrünü ve değerini artırır. Uzun vadede bakım-onarım masraflarını düşürür.

 

Yamaha'nın ses tahtası üretimine getirdiği bir yenilik de kullandığı akustik çubuklarıdır. Duvar piyanolarında bass kısmına yerleştirilen akustik çubuğu ile tiz kısmının alt tarafına yerleştirilen çubuk, duvar piyanolarında , kuyruklu piyanolardaki ses tahtalarına yakın bir titreşim niteliği sunar. Çubuklar sayesinde ses tahtasını en etken olan ve en etken olmayan bölgelerindeki titreşimler birbirlerine yaklaştırılır.

 

11 : Ses Tahtası Köprüleri

 

Ses tahtası köprüleri piyano tonunun kalitesini belirleyen majör faktörlerden biridir.

 

Üretim geleneklerine göre, köprüler, piyano üretildikten sonra, daha önce kabaca hazırlanmış bir köprünün işlenerek piyanoya adapte edilmesiyle monte edilir. Bu yöntemde ses köprüleri yerleştirilirken ağaca yüzlerce kez işlenir ve ağaç neredeyse yeniden kullanılacağı piyanoya göre şekillenir. Eğer işlemi yapan kişi tam olarak köprüyü denemelerde yerleştiremezse ses tahtası gövdesinde yanlış delikler açmış olur ve bu delikler giderilemez. Köprüler işlemi yapan kişinin yapacağı işleme göre belirlendiğinden her piyanoda farklı bir ses karakteri ve tonal değer oluşur.

 

Yamaha bu durumu kontrol altında tutmak için, milimetrik değerlerle çalışan köprü işleme bilgisayarını geliştirmiştir. Böylece problemsiz, pürüzsüz ve ses kalitesine en uygun etkiyi sağlayan Yamaha teknisyenleri ve bilgisayar aracılığıyla beraberce geliştirilip piyano üzerine uygulanır.

 

Bu işlem, her piyanoda %100 ses kalitesi sağlar.

 

12 : Sırt Direkleri ( Backpost ) ve Omurga bağlantıları

 

Sırt direklerinin yani backpostların tek görevi piyanonun dayanıklılığını artırmak değildir. Akort edilerek gerilmiş teller ile bir piyanonun tansiyonu 20 tonun üzerindedir ve bu büyük basıncın hatrı sayılır bir kısmı sırt direkleri üzerine dayanır. Ancak sırt direklerinin bu görev ile beraber diğer görevi sesi etkilemektir. Direklerin hemen arkasındaki ses tahtası, teller üzerinden gelen ses ve vibrasyonu yakalar ve amplifike eder, ancak bu vibrasyonların bir kısmı ses tahtasından kaçar. Tamamı masif ağaçlarla üretilen sırt direklerinin diğer görevi, ses tahtasından amplifike edilmeden dışarı çıkan sinyal ve titreşimleri yakalayıp, ses tahtası üzerine geri döndürerek, sinyalde geri dönüşü yakalamaktır.

 

Yamaha bu dönüşüm işlemini gerçekleştirmek ve dayanıklılığı artırmak için, hem ses hem dayanıklılık yönünden güçlü olan akçaağaç ve maun ağaçlarını sırt direği üretiminde kullanır.

 

13 : Mekanizma Rayları

 

Malumunuz, yüzlerce mekanizma parçasının tamamı, geleneksel yapılı piyanolarda bir ağaç rayın üzerinde durur. Doğal şartlardan, yani ısı ve nemden etkilenen ağaç, zamanla genleşme yaşadığında, bu yüzlerce mekanik parçadan herhangi bir tanesini yerinden oynattığında, domino taşı gibi birbirine dayanan bu mekanik parçalarda problem oluşması kaçınılmazdır.

 

Yamaha, mekanizma rayı olarak titreşimi azaltılmış ve ek yerleri contalanmış alüminyum kullanır.
Mucidinin Yamaha olduğu bu aluminyum ray, yüzyılın piyano üretimi konusundaki en önemli buluşlarındandır.
Alüminyum rayın yüksek mukavemeti sayesinde mekanizma vidaları uzun yıllarca sorunsuz bir şekilde çalışır. Alüminyum hiçbir doğal etkenden etkilenmez.

 

14 : Tuş Yatağı ve Tuşların yerleştiği Çerçeveler

 

Alacağınız piyanonun her yanı mükemmel olsa da, tuş yatağından kaynaklı bir sıkışma bütün çalışmanızı bozacaktır. Yamaha, en başta anlattığımız gibi ağaç sezonlaması işlemine son derece önem verir. Tuşlarda kullanılan ladin ağaçları ve yataklarda kullanılan ağaçlar iki kez sezonlanarak iklim ve nemden kaynaklı şişmelerin olmasına asla izin verilmez.

 

15 : T Tutturuculu Çekiçler

 

Yamaha piyanolarının sahip olduğu 88 çekicin keçelerinin tamamı T şeklinde kenetlendirilmiştir.
Bu prodesür sayesinde çekiçlerdeki keçeler hatasız bir şekilde çekiç ağacına kenetlenmiş, ve aynı zamanda keçeler, baskı yerlerindeki gerkeen mukavemete sahip olmuştur.
T kenetlenmesi sayesinde Yamaha piyanolardaki çekiç keçelerinde çok daha az yapıştırıcı kullanılmıştır.
Az yapıştırıcı daha az kimyasal etkileme uzun dönemde piyanonun tonunun değişmemesi anlamına gelmektedir. Piyanonun ilk zamanındaki yüksek ses kalitesi, ömrü boyunca mukavemetini koruyacaktır.

{x} kişi bu ürünü inceliyor.
Yükleniyor...